Klassisk rabarberkräm

Foto: TV4
Klassisk rabarberkräm
7 ingredienser
15 m
Hemgjord kräm är fantastiskt gott. Här är Johan Hedbergs med rabarber.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 3 dl vatten
- 1-1,5 dl strösocker
- citronskal, rivet
- 3-3,5 msk potatismjöl
Servering
- mjölk
- knäckebröd
Gör så här
- Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt vatten, strösocker och citronskal.
- Koka upp och låt sjuda i runt fem minuter tills man kan mosa rabarbern mot kanterna. Rör om ibland och ta bort eventuellt skum
- Lös potatismjölet i lite kallt vattnet och häll ner i krämen i en tunn stråle. Rör hela tiden.
- Låt koka upp under omrörning och ta av från värmen.
- Beta i lite hårt bröd och servera med mjölk.