Glashyttegubbar med punschgrädde

Glashyttegubbar med punschgrädde
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Glashyttegubbar med punschgrädde

9 ingredienser

Glashyttegubbar med punschgrädde och mandelskorpor serveras gärna i glas.

Här hittar du Persans sötmandel- skorpor. I bakgrunden syns Pers Sallad på glasnudlar.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl rörsocker (eller strösocker)
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 2 msk vodka
  • 3 dl grädde, vispad
  • 2 msk strösocker
  • 3-4 msk punsch
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Skiva och sockra jordgubbarna.
  2. Låt ingredienserna smälta samman en stund.
  3. Pressa sedan över limen.
  4. Vispa upp grädden med sockret.
  5. Smaksätt grädden med punschen.
  6. Häll vodkan över jordgubbarna.
  7. Blanda runt och fördela gubbarna i glas.
  8. Klicka över grädden och stick ner en skorpa i varje glas.
  9. Dekorera med lite citronmeliss.
  10. Servera!