Persans sötmandelskorpor

Persans sötmandelskorpor
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Persans sötmandelskorpor

6 ingredienser

Persans sötmandelskorpor serverast till exempel med glashyttegubbar.

Här hittar du Pers Glashyttegubbar med punsch grädde och mandelskorpor.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1,5 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl special

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka mandeln grovt med en kökskniv.
  3. Rör ihop smör och socker.
  4. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  5. Blanda i bakpulver, mandel och mjöl.
  6. Lägg ut tre längder deg (ca 30 cm var) på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  8. Stäng av ugnen.
  9. Ta ut plåten och skär de varma skorporna i ca 2 cm breda bitar.
  10. Sätt in plåten igen och låt skorporna torka i eftervärmen.