I samarbete med ViktVäktarna

Pasta carbonara med kalkonbacon

19 röster
4
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon
Foto: ViktVäktarna

Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt och nyttigare alternativ till det vanliga

SmartPoints /portion: 11

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g spaghetti
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk margarin, flytande
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl parmesan, riven
  • salt & svartpeppar
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kalkonbacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och kalkonbacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsgrädde och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pasta i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.
Sponsrat
19 december 2017

Fler goda recept