I samarbete med WW ViktVäktarna

Pasta carbonara med kalkonbacon

59 röster
4

Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt och nyttigare alternativ till det vanliga

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g spaghetti
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 broccoli
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kalkonbacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och kalkonbacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsgrädde och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pasta i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.
Sponsrat
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...