• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta carbonara med kalkonbacon

POPULÄRT
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Pasta carbonara med kalkonbacon

6 steg att laga

11 ingredienser

Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt och nyttigare alternativ till det vanliga

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g spaghetti
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kalkonbacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och kalkonbacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsgrädde och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pasta i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat