Pasta carbonara med kalkonbacon

POPULÄRT
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon
Foto: WW ViktVäktarna

Pasta carbonara med kalkonbacon

62

6 steg att laga

11 ingredienser

Pasta carbonara är den perfekta vardagsrätten. Snabbt, lätt och gott! I denna har vi valt kalkonbacon som är ett smarrigt och nyttigare alternativ till det vanliga

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Toppa med nymalen svartpeppar och riven parmesan.

läs mer
ww pasta carbonara points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g spaghetti
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g kalkonbacon
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 äggula
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 broccoli

Gör så här

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kalkonbacon.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök, vitlök och kalkonbacon ett par minuter.
  4. Blanda äggulor med matlagningsgrädde och riven parmesan. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ner pasta i pannan med lök och bacon. Häll på äggblandningen och blanda runt, låt det inte koka.
  6. Koka broccoli hastigt i lättsaltat vatten. Servera till carbonaran.
TIPS!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna