Mexikansk risplåt

Mexikansk risplåt
Foto: ViktVäktarna

Mexikansk risplåt

19 ingredienser

60 min

ww viktväktarna

Smakrik och fantastiskt god plåtmat! Het risplåt med tomat, zucchini, majs och bönor toppas med avokado, salladsost och koriander.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

läs mer
WW Points 8

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 380 g krossade tomater [1 förp]
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk chipotlepasta
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 3 dl majs
  • 380 g färdigkokta svarta bönor [1 förp]
  • 2 dl ris
  • 1 avokado
  • 100 g salladsost (10%)
  • färsk koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Blanda ihop krossade tomater, vatten, chipotlepasta, oregano, spiskummin, paprikapulver, vitlök och lök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera tomater och tärna zucchini. Lägg i en långpanna tillsammans med majs, bönor och ris. Häll över såsen och blanda runt så att allt täcks. Täck med ugnsfolie och sätt in i ugnen ca 50 minuter tills riset är mjukt.
  5. Skiva upp avokado och lägg på riset. Smula över osten och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.
TIPS!
läs mer
ViktVäktarna Stekt halloumi med ljummen bulgur- och bönsallad

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer