Laxburgare med mangoyoghurt

27 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Burgare

  • 500 g lax
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5-1 kruka färsk koriander
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • rucolasallad

Mangoyoghurt

  • 1 dl matyoghurt (8 %)
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Finhacka lax och mosa med en gaffel eller stavmixer.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv limeskal och hacka koriander. Blanda limeskal och koriander med lax, lök, vitlök, ströbröd, ägg och sambal. Salta och peppra. Forma till biffar och lägg in i kylen några minuter.
  3. Blanda matlagningsyoghurt och mango chutney.
  4. Stek burgarna i margarin. Lägg burgare, skivad rödlök, skivad tomat och sallad på bröden. Toppa med mangoyoghurt.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016