Laxburgare med mangoyoghurt

POPULÄRT
Laxburgare med mangoyoghurt
Foto: WW ViktVäktarna

Laxburgare med mangoyoghurt

27

4 steg att laga

17 ingredienser

30 m

Smarriga laxburgare med asiatiska influenser i form av lime, koriander och chili. ​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Vill du få ner SmartPointsvärdet, servera utan toppen på brödet. Då sparar du 2 SmartPoints per portion.

läs mer
ww laxburgare points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Burgare

  • 500 g lax
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5-1 kruka färsk koriander
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • rucolasallad

Mangoyoghurt

  • 1 dl matyoghurt (8 %)
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Finhacka lax och mosa med en gaffel eller stavmixer.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv limeskal och hacka koriander. Blanda limeskal och koriander med lax, lök, vitlök, ströbröd, ägg och sambal. Salta och peppra. Forma till biffar och lägg in i kylen några minuter.
  3. Blanda matlagningsyoghurt och mango chutney.
  4. Stek burgarna i margarin. Lägg burgare, skivad rödlök, skivad tomat och sallad på bröden. Toppa med mangoyoghurt.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna