I samarbete med ViktVäktarna

Laxburgare med mangoyoghurt

17 röster
30 m
4
Laxburgare med mangoyoghurt
Foto: ViktVäktarna


Smarriga laxburgare med asiatiska influenser i form av lime, koriander och chili. ​

SmartPoints per portion: 8

Tips! Vill du få ner SmartPointsvärdet, servera utan toppen på brödet. Då sparar du 2 SmartPoints per portion.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Burgare

  • 500 g lax
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 lime
  • 0,5-1 kruka koriander
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • ruccola

Mangoyoghurt

  • 1 dl matlagningsyoghurt, 8%
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Finhacka lax och mosa med en gaffel eller stavmixer.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv limeskal och hacka koriander. Blanda limeskal och koriander med lax, lök, vitlök, ströbröd, ägg och sambal. Salta och peppra. Forma till biffar och lägg in i kylen några minuter.
  3. Blanda matlagningsyoghurt och mango chutney.
  4. Stek burgarna i margarin. Lägg burgare, skivad rödlök, skivad tomat och sallad på bröden. Toppa med mangoyoghurt.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett
21 december 2016

Fler goda recept