Kryddig kyckling i långpanna

Kryddig kyckling i långpanna
Foto: ViktVäktarna

Kryddig kyckling i långpanna

16 ingredienser

35 min

ww viktväktarna

Kycklingplåt med potatis, blomkål och tomater serveras med en fräsch myntasås. Snabbt och enkelt till både vardags och helg.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

ViktVäktarnas Points
WW Points 5

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 600 g potatis
  • 1 blomkål
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk garam masala
  • salt
  • peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g babyspenat

Myntasås

  • 1 dl turkisk yoghurt (3,5 %)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk mynta, hackad
  • 1 msk citronsaft (färskpressad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna potatis, dela blomkål i mindre buketter, halvera tomter och klyfta lök. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med kyckling och blanda med olja och kryddor. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt med pressad vitlök, mynta och pressad citron.
  4. Blanda ner spenat i kycklingpannan och låt den bli varm. Servera toppat med sås.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Pasta med köttfärs- och rotfruktssås

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer