• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kesobullar

Kesobullar
Foto: WW ViktVäktarna

Kesobullar

3 steg att laga

6 ingredienser

50 m

Saftiga kesobullar, gott till både mellanmål och frukost.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Vill du göra fikabullar tillsätt 1 dl socker i degen och stick ner äppelklyftor med kanel i bullarna före jäsning. 

läs mer
WW kesobullar points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner20 bullar
  • 50 g jäst
  • 2,5 dl lättmjölk, 37 grader
  • 200 g cottage cheese 4 %
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke, häll på den ljumna mjölken och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt cottage cheese och salt och arbeta in mjölet tills degen blir blank och smidig. OBS! Degen blir ganska lös.
  3. Klicka smeten i aluminiumformar och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 225 grader ca 8-10 minuter.
TIPS!
Kesoplättar

Fler tips från WW ViktVäktarna