Halstrade pilgrimsmusslor, ViktVäktarnas recept

34 röster
20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 0,5 rotselleri [2 dl i bitar]
  • 7 tsk olivolja
  • 1 dl lätt fraiche 8 %
  • salt
  • peppar
  • 1 fänkål
  • 2 bananschalottenlökar
  • 5 tsk vit balsamvinäger
  • 0,5 kruka dill
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 vaniljstång
  • 12 pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Skala och tärna rotselleri, använd 2 dl av rotsellerin. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Mixa den i matberedare tillsammans med 3 tsk olivolja och fraiche, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva fänkål tunt. Skala och skriva lök. Fräs i 1 tsk olivolja några minuter. Häll i 3 tsk vinäger och hackad dill på slutet.
  3. Blanda apelsinjuice med 2 tsk vinäger och frön från vaniljstången. Tillsätt 3 tsk olja under kraftig omrörning.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt och lägg upp allt på tallrikar. Garnera med dill.
Tips!
Viktväktarna Pasta med kantarell- och baconsås

Fler tips från WW Viktväktarna!

12 november 2018