Grillad fläskfilé med rabarberchutney

13 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 förp marinad
  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar
  • grönsallad
  • körsbärstomater

Rabarberchutney

  • 200 g rabarber
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Lägg fläskfilé i marinad.
  2. Skala och skär rabarber i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla chili. Lägg rabarber, lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt honung och vinäger. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter eller tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med salt och ingefära. Ta bort från värmen och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klyfta potatis och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 30 minuter. Salta och peppra.
  4. Grilla fläskfilén och servera med ugnsrostad potatis, chutney, sallad och tomat.
  5. Tips! Det går bra att byta ut rabarber mot äpple när det inte är säsong.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med krispig potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

2 maj 2017