I samarbete med ViktVäktarna

Grillad fläskfilé med rabarberchutney

ViktVäktarna Grillad fläskfilé med rabarberchutney
Foto: ViktVäktarna

En fruktig chutney är det perfekta tillbehöret till grillat. I denna rätt har vi gjort en med rabarber, chili, honung och ingefära. Gör en stor omgång när det är grillsäsong och förvara i kylen.

SmartPoints per porion: 10

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

2 maj 2017
4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 påse marinad
  • 800 g potatis
  • 2 tsk olivolja
  • salt & peppar
  • grönsallad
  • cocktailtomater

Rabarberchutney:

  • 200 g rabarber
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili
  • 2 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk torkad ingefära

Gör så här

  1. Lägg fläskfilé i marinad.
  2. Skala och skär rabarber i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla chili. Lägg rabarber, lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt honung och vinäger. Låt puttra på svag värme ca 20 minuter eller tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med salt och ingefära. Ta bort från värmen och låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°. Klyfta potatis och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 30 minuter. Salta och peppra.
  4. Grilla fläskfilén och servera med ugnsrostad potatis, chutney, sallad och tomat.
  5. Tips! Det går bra att byta ut rabarber mot äpple när det inte är säsong.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna