Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise

Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise
Foto: TV4

Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise

Av: Christoffer - Norrtälje

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m

Grillade fiskknyten med torsk, lax och sparris serveras till färskstrimlad fänkål och en hemslagen hollandaisesås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fiskknyten

  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morot
  • 2 dl vitt vin
  • 4 ark grillfolie

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 förp forellrom
  • 1 kruka dill

Servering

  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

Fiskknyten

  1. Tärna fisken och fördela i varje foliepaket. Strimla lök och och fördela ut sparris och morötter i folieknytena. Häll i ca ½ dl vitt vin i varje paket. Salta, peppra, vik ihop foliearken och grilla på indirekt värme i ca 10-15 minuter.

Hollandaise

  1. Smält smöret i en separat kastrull och värm det till ca 60 grader. Vispa samman äggulor med citronsaft och vatten i en kastrull på medelvärme till 65 grader. Tillsätt smöret i ägguleblandningen i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar. Tillsätt dill och forellrom vid servering.
  2. Finstrimla fänkål och rädisor och toppa vid servering tillsammans med hollandaise.