Fiskknyten med krispig fänkålssallad och nyslagen hollandaise

6 röster
30 m
4

Grillade fiskknyten med torsk, lax och sparris serveras till färskstrimlad fänkål och en hemslagen hollandaisesås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Fiskknyten

  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 1 gul lök
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe morötter
  • 2 dl vitt vin
  • 4 ark grillfolie

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 förp forellrom
  • 1 kruka dill

Servering

  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor

Gör så här

  1. Fiskknyten
    Tärna fisken och fördela i varje foliepaket. Strimla lök och och fördela ut sparris och morötter i folieknytena. Häll i ca ½ dl vitt vin i varje paket. Salta, peppra, vik ihop foliearken och grilla på indirekt värme i ca 10-15 minuter.
  2. Hollandaise
    Smält smöret i en separat kastrull och värm det till ca 60 grader. Vispa samman äggulor med citronsaft och vatten i en kastrull på medelvärme till 65 grader. Tillsätt smöret i ägguleblandningen i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och cayennepeppar. Tillsätt dill och forellrom vid servering. Finstrimla fänkål och rädisor och toppa vid servering tillsammans med hollandaise.
7 juni 2016

Laddar fler recept