I samarbete med ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

30 röster
40 m
4
Fisk- och räksoppa med örter och saffran
Foto: ViktVäktarna

Gyllene fisksoppa med lax, torsk, räkor, basilika, timjan och självfallet även fisksoppans ständiga följeslagare - saffran.

SmartPoints per portion: 3


För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl fraiche 5%
  • 3 dl vatten
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 200 g räkor, skalade
  • citron eller lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och hacka gul lök.
  2. Smält margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan matlagningsvin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Blanda ner matlagningsgrädde, fraiche och vatten. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Skär upp fisk i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Smaka av med salt och peppar, hetta upp och servera direkt.
Sponsrat
21 december 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept