I samarbete med ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

40 m
4
Fisk- och räksoppa med örter och saffran
Foto: ViktVäktarna
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl fraiche 5%
  • 3 dl vatten
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 200 g räkor, skalade
  • citron eller lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och hacka gul lök.
  2. Smält margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan matlagningsvin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Blanda ner matlagningsgrädde, fraiche och vatten. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Skär upp fisk i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Smaka av med salt och peppar, hetta upp och servera direkt.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna