I samarbete med ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

40 m
4
Fisk- och räksoppa med örter och saffran
Foto: ViktVäktarna
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 dl fraiche 5%
  • 3 dl vatten
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 200 g räkor, skalade
  • citron eller lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och hacka gul lök.
  2. Smält margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan matlagningsvin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Blanda ner matlagningsgrädde, fraiche och vatten. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Skär upp fisk i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Smaka av med salt och peppar, hetta upp och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept