I samarbete med WW ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

40 röster
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde 4 %
  • 1 dl mini fraiche 5 %
  • 3 dl vatten
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 200 g skalade räkor
  • citron (eller lime)
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och hacka gul lök.
  2. Smält margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan matlagningsvin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Blanda ner matlagningsgrädde, fraiche och vatten. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Skär upp fisk i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Smaka av med salt och peppar, hetta upp och servera direkt.
Sponsrat
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...