Fisk- och räksoppa

42 röster
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde 4 %
  • 1 dl mini fraiche 5 %
  • 3 dl vatten
  • 200 g lax
  • 200 g torsk
  • 200 g skalade räkor
  • citron (eller lime)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla purjolök. Skala och hacka gul lök.
  2. Smält margarin i en gryta och fräs löken ett par minuter. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan matlagningsvin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Blanda ner matlagningsgrädde, fraiche och vatten. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Skär upp fisk i munsbitar, lägg ner i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Smaka av med salt och peppar, hetta upp och servera direkt.
Tips!
ViktVäktarna Tikka masala med linser och halloumi

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
21 december 2016