Choklad- och jordnötstryffel

POPULÄRT
Choklad- och jordnötstryffel
Foto: WW ViktVäktarna

Choklad- och jordnötstryffel

15

3 ingredienser

50 m

Oemotståndliga tryfflar som smälter i munnen samtidigt som biscottin ger krispighet. De håller upp till två veckor om de förvaras i kylen. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


läs mer
WW choklad jordnötstryffel pionts

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner40 st
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g jordnötssmör
  • 100 g skorpor (gärna biscotti)

Gör så här

  1. Smält 150 g choklad tillsammans med jordnötssmör i vattenbad. Låt svalna tills krämen stelnat något.
  2. Använd händerna och rulla teskedsstora klickar av smeten till 40 bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och ställ i kylen 30 minuter.
  3. Smält under tiden resten av chokladen i en skål över kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Mixa skorpor i en matberedare så att du får fina smulor.
  5. Ta en liten mängd smält choklad i ena handflatan. Lägg en tryffel i chokladen och rulla mellan handflatorna tills tryffeln är helt täckt. Rulla därefter tryffeln i skorpsmulorna och låt stelna på bakplåten.
TIPS!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna