I samarbete med ViktVäktarna

Cheesecake med hallon och ingefära

10 bitar
Cheesecake med hallon och ingefära
Foto: ViktVäktarna

En len och krämig cheesecake med lite sting i form av ingefära. Toppad med färska hallon blir den en riktig dröm.

SmartPoints/bit: 6

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Tips! Sötströ är ett sötningsmedel med 0 kcal som är lika sött som vanligt socker.

14 juni 2017
10 bitar

Du behöver

  • 12 digestivekex
  • 75 g lättmargarin, 40%
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4 gelatinblad
  • 250 g naturell färskost 3%
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 citron
  • 85 g sötströ
  • hallon

Gör så här

  1. Lägg digestive i en stor plastpåse, förslut och krossa dem sedan fint med en kavel. Smält margarin och blanda med digestivesmulorna och malen ingefära. Tryck sedan ner i botten på en springform (22 cm). Sätt in i kylen i 1 timme.
  2. Lägg gelatin i kallt vatten 5 minuter tills det mjuknar. Häll av vattnet och pressa sedan ut eventuellt överskottsvatten.
  3. Blanda färskost och fraiche i en skål till en jämn smet. Blanda ner rivet skal från 0,5 citron, 2 msk pressad citronsaft och sötströ.
  4. Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning.
  5. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna