I samarbete med WW ViktVäktarna

Cheesecake med hallon och ingefära

3 röster
10 bitar
Cheesecake med hallon och ingefära
Foto: WW ViktVäktarna

En len och krämig cheesecake med lite sting i form av ingefära. Toppad med färska hallon blir den en riktig dröm.

SmartPoints/bit: 6

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


Tips! Sötströ är ett sötningsmedel med 0 kcal som är lika sött som vanligt socker.

Visa mer
10 bitar

Du behöver

  • 12 digestivekex
  • 75 g lättmargarin, 40%
  • 1 tsk malen ingefära
  • 4 gelatinblad
  • 250 g naturell färskost 3%
  • 2 dl fraiche, 5%
  • 1 citron
  • 85 g sötströ
  • hallon

Gör så här

  1. Lägg digestive i en stor plastpåse, förslut och krossa dem sedan fint med en kavel. Smält margarin och blanda med digestivesmulorna och malen ingefära. Tryck sedan ner i botten på en springform (22 cm). Sätt in i kylen i 1 timme.
  2. Lägg gelatin i kallt vatten 5 minuter tills det mjuknar. Häll av vattnet och pressa sedan ut eventuellt överskottsvatten.
  3. Blanda färskost och fraiche i en skål till en jämn smet. Blanda ner rivet skal från 0,5 citron, 2 msk pressad citronsaft och sötströ.
  4. Smält det uppmjukade gelatinet i en liten kastrull på låg värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en klick av ostblandningen tills allt blandats. Blanda ner kastrullens innehåll i resterande ostblandning.
  5. Häll upp fyllningen på kexbottnen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller tills den stelnar. Ta försiktigt ut kakan från formen och dekorera med hallon.
Tips!
ViktVäktarnas jordgubbstårta

Fler tips från WW ViktVäktarna

14 juni 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...