I samarbete med FELIX

Västerbottenspaj med kantareller, rom och rödlök

17 röster
45 m
6-8
Västerbottenspaj med kantareller, rom och rödlök
Foto: köket.se

Servera en lyxig och klassisk förrätt med västerbottenpaj. Toppa pajen med smörstekta kantareller, rom, smetana, rödlök och dill. Enkelt och omtyckt av alla! Vill du göra den ännu mer enkelt? Köp Felix färdiga västerbottenpaj med kantareller.

Visa mer
45 m
6-8

Du behöver

Västerbottenspaj

  • 1 pajdeg
  • 300 g västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 200 g kantarell
  • smör, till stekning
  • 1 förp stenbitsrom (eller tångkaviar)
  • 2 dl smetana
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 rödlök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut pajdegen i en pajform. Nagga pajdegen och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med salt och peppar och tillsätt osten.
  4. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Smörstek under tiden kantarellerna. Krydda med salt och peppar.
  6. Finhacka rödlöken.
  7. Skär upp pajen och garnera med kantareller, smetana, rom, rödlök och dill.
Tips!
Felix kräftskiva paj

Goda recept från Felix

Laddar fler recept...