Minipizzor med härliga pålägg

Minipizzor med härliga pålägg
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Minipizzor med härliga pålägg

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: GI Gourmet

6 ingredienser

Härliga småpizzor utan kolhydrater med en deg gjord på fiberhusk som finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer. Degen blir krispig och god och pizzorna kan ätas både kalla och ljumma.

Receptet kommer från boken GI Gourmet.

Olika pålägg

  • Grönmögelost, päronskivor och valnötter
  • Chèvreost, kokt rödbeta, ruccola och pinjenötter
  • Pesto, ruccola, parmaskinka och pinjenötter
  • Färskost, salami, tomat, champinjoner och gröna oliver
  • Färskost med pepparrot, rökt lax, rom, sallad och gräslök
  • Färskost med vitlök, scampi och sallad
  • Smörstekta kantareller, lök, parmesanost och sallad

Här hittar du fler bra bufférätter
Marinerad fläskfilé med citron- och kaprismarinerade tomater

Vit bönsallad med pesto, korv och mozzarella

Bulgursallad med rödbetor

Frasiga persikorutor med mascarponecrème

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 salt [ca 0,5 tsk]
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl grädde (eller vatten)
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 tsk torkad basilika (eller oregano)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen med salt, olja och grädde/vatten.
  3. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i några minuter.
  4. Späd med mer vätska om det behövs.
  5. Forma degen till 12 minipizzor på en pappersklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  7. Garnera med olika pålägg.