Västerbottenspaj med räkor och löjrom

Foto: TV4
Västerbottenspaj med räkor och löjrom
13 ingredienser
40 min
En svensk klassiker med lyxiga tillbehör. Receptet ger fyra små pajer.
**Dryck till maten
**Hubert Beck Pinot Gris Réserve du Chevalier (ett vitvin från Alsace, torrt och inslag av gråpäron och honung). Artnr 12105.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
pajdeg
- 75 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 msk vatten
Fyllning
- 100 g Västerbottensost, riven
- 1 ägg
- 1 äggula
- 1 dl grädde
- salt
Tillbehör
- räkor
- löjrom
- crème fraîche
- rödlök, finhackad
- gräslöksstrån
Gör så här
Pajdeg
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Nyp ihop ingredienserna till pajdegen.
- Tryck ut degen i fyra små pajformar och nagga lite lätt med en gaffel.
- Lägg formarna i frysen medan du förbereder pajfyllningen.
Fyllningen
- Blanda ingredienserna till fyllningen.
- Förgrädda pajskalen i ca 10 minuter, ta ut dem och häll i fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 20 minuter.
- Dekorera pajen med räkor, löjrom, crème fraîche, finhackad rödlök och några gräslöksstrån. Ringla lite crema di balsamico på tallriken för lite trevligare presentation.