I samarbete med ViktVäktarna

Skaldjurstårta

Skaldjurstårta
Foto: ViktVäktarna
12

Du behöver

Botten

  • 0,5 dl flytande margarin
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 200 g färskost 11%
  • 250 g naturell kvarg 1%
  • 3 msk pepparrot, färskriven
  • 0,5 knippe dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Dekoration

  • 50 g röd stenbitsrom
  • dill
  • rödlök

Gör så här

  1. Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt ca 1 timme.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar, spara några hela till garnering.
  3. Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Rör om noga så att allt blandas.
  4. Bre ut fyllningen på bottnen. Låt stå svalt ett par timmar, gärna över natten.
  5. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna