I samarbete med ViktVäktarna

Skaldjurstårta

26 röster
12
Skaldjurstårta
Foto: ViktVäktarna

En riktigt somrig skaldjurstårta med kavringsbotten. Fullproppad med godsaker!

SmartPoints/bit: 4

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Visa mer
12

Du behöver

Botten

  • 0,5 dl flytande margarin
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 200 g färskost 11%
  • 250 g naturell kvarg 1%
  • 3 msk pepparrot, färskriven
  • 0,5 knippe dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Dekoration

  • 50 g röd stenbitsrom
  • dill
  • rödlök

Gör så här

  1. Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt ca 1 timme.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar, spara några hela till garnering.
  3. Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Rör om noga så att allt blandas.
  4. Bre ut fyllningen på bottnen. Låt stå svalt ett par timmar, gärna över natten.
  5. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur.
Tips!
Lätt potatissallad
14 juni 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept