I samarbete med WW ViktVäktarna

Du behöver

Botten

  • 0,5 dl flytande margarin
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 300 g skalade räkor (1 kg med skal)
  • 2 dl kräftstjärt
  • 200 g färskost (11 %)
  • 250 g lättkvarg (1 %)
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 knippe färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Dekoration

  • 50 g röd stenbitsrom
  • färsk dill
  • rödlök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt ca 1 timme.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar, spara några hela till garnering.
  3. Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Rör om noga så att allt blandas.
  4. Bre ut fyllningen på bottnen. Låt stå svalt ett par timmar, gärna över natten.
  5. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur.
Tips!
Lätt potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...