I samarbete med WW ViktVäktarna

Skaldjurstårta

77 röster
12
Skaldjurstårta
Foto: WW ViktVäktarna

En riktigt somrig skaldjurstårta med kavringsbotten. Fullproppad med godsaker!

SmartPoints/bit: 4

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


Visa mer
12

Du behöver

Botten

  • 0,5 dl margarin flytande
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 200 g färskost (11 %)
  • 250 g kvarg naturell (1 %)
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 knippe dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Dekoration

  • 50 g röd stenbitsrom
  • dill
  • rödlök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt ca 1 timme.
  2. Hacka räkor och kräftstjärtar, spara några hela till garnering.
  3. Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Rör om noga så att allt blandas.
  4. Bre ut fyllningen på bottnen. Låt stå svalt ett par timmar, gärna över natten.
  5. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur.
Tips!
Lätt potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

14 juni 2017

Laddar fler recept...