Philips pommes headerlogo philips vit-bg svg

Så får du perfekt potatis i din airfryer

Är du nybörjare på matlagning i en airfryer, eller har du kommit en bit på väg? Oavsett vilket, så är potatis alltid en populär råvara att tillaga i en luftfritös. Potatis går ju att variera i all oändlighet och här kommer några av våra favoriter.

Philips airfryer Nivå 1: Börja med frysta pommes frites När du är sugen på något snabbt, enkelt och gott är det svårt att slå frysta pommes frites. Din Airfryer är den perfekta apparaten för fantastiskt krispiga resultat på nolltid, och det är bara två saker du måste komma ihåg.

  1. Undvik en överfull korg genom att tillaga rätt mängd.
  2. För att få gyllene pommes frites: skaka korgen ett par gånger under tillagningen. Det är egentligen allt du behöver veta! Gör så här: öppna påsen med pommes och häll dem i Airfryer -korgen. Starta maskinen på 180 grader och kör i 20-25 min. Salta och servera!

Philips pommes frites Nivå 2: Prova något hemlagat Föredrar du att göra pommes frites med färsk potatis är det också lätt. Välj stärkelserika potatisar för bästa resultat (mjölig potatis har mer stärkelse än fast), och se till att blötlägga dina pommes frites i kallt vatten i 30 minuter före tillagning för att avlägsna överflödig stärkelse. Torka pommesen och lägg på lite olja innan du placerar dem i Airfryer -korgen. Philips skiva potatis Gör så här: skär 1 kg potatis i centimetertjocka stavar. Blöttlägg i minst 30 min i kallt vatten och torka sedan torra med en kökshandduk. Lägg potatisstavarna i en skål och häll på ca 1 msk olja och salta efter smak. Blanda ordentligt så att potatisbitarna täcks med olja. Häll över till Airfryer -korgen och starta maskinen på 120 grader i 10 minuter. Skaka korgen och kör återigen igång maskinen, men denna gång på 180 grader och ca 25 minuter. Skaka en gång efter ungefär halva tiden. Servera och njut!

Hitta recept i NutriU-appen | Philips

Philips potatisklyftor Nivå 3: Piffa med kryddor Om du redan har klarat av hemgjorda pommes frites och vill ta det hela upp en nivå kan du variera dig mellan tunna och krispiga pommes frites eller utsökt kryddade potatisklyftor. Följ instruktionerna ovan, men prova dig fram med olika tillagningstider. Vill du lägga till lite krydda eller smak till klyftorna kan du helt enkelt blanda torra örter och kryddor med oljan innan du lägger i klyftorna. När du ska göra chips i din airfryer ska du däremot strö över kryddorna efter tillagningen. Har du till exempel provat att krydda dina potatisklyftor med curry?

Philips potatisgratäng ny Nivå 4: Potatisperfektion När du har bemästrat de andra nivåerna kan du gå vidare med att använda potatis i en frittata, i grytor och i de krämigaste av potatisgratänger. I vår app NutriU har vi mängder av recept för din Airfryer (och andra köksapparater). Ladda ner den idag från App Store eller Google Play -butiken

Hitta recept i NutriU-appen | Philips

Goda recept i Airfryer

Friterad halloumi
Morotskaka i Airfryer
Hasselbackspotatis i airfryer
Kyckling tikka masala
Friterad panko-kyckling
Philips airfryer
Artikel
Lax med linssallad
Baconlindad fläskfilé
Lammkotlettrad i Airfryer