Luftfriterad halloumi

Friterad halloumi
Foto: Philips

Luftfriterad halloumi

12 ingredienser

15 m

Friterad halloumi är ett riktigt gott och festligt tillbehör som du gör snabbt och enkelt i din airfryer. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g pankoströbröd
  • 50 g polenta
  • ca 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 msk oregano, torkad
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 0,5 krm salt
  • 2 ägg
  • 225 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dill
  • 50 g cottage cheese
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda pankoströbröd, polenta, cayennepeppar och oregano i ett djupt fat.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Knäck ner äggen i en skål och vispa upp dem.
  4. Skär halloumiosten i 1 cm tjocka remsor. Täck dem med mjöl, doppa dem i äggblandningen och rulla dem i panko tills de är fullständigt täckta.
  5. Lägg halloumi-fritesen bredvid varandra i Airfryer-korgen och pensla med lite olivolja.
  6. Tillaga halloumi-fritesen i Airfryer-korgen på 200 grader i 8 minuter tills de är gyllene och krispiga. Stek i två omgångar för bästa resultat.
  7. Hacka dillen fint.
  8. Blanda cottage cheese, dill och citronsaft till en dippsås och servera den tillsammans med halloumi-fritesen.