Kyckling tikka masala

Kyckling tikka masala
Foto: Philips

Kyckling tikka masala

17 ingredienser

30 m

Kyckling tikka masala är en lättlagad rätt, speciellt i en Airfryer! Den är fullpackad med smaker som är typiska för det indiska köket. Denna smakrika rätt innehåller möra kycklingbitar i en fyllig, krämig sås med lök, vitlök, grekisk yoghurt, tomatpasta och kryddor. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer.

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer svart och vit

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes (röda)
  • 1 tsk citronskal
  • 1 kg kycklingbröst
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 kvistar färsk koriander
  • 600 g ris, kokt
  • 6 pitabröd (litet)

Gör så här

  1. Skala lök, schalottenlök, vitlöksklyftor och ingefära och grovhacka allt. Lägg hacket i en blender eller matberedare tillsammans med garam masala, gurkmeja, salt, chiliflakes och rivet citronskal. Kör i ca en minut tills en slät currypasta bildas.
  2. Skär kycklingbröstet i 2 x 2 cm stora tärningar. Lägg kycklingtärningarna i en medelstor skål, tillsätt currypastan och blanda väl så att köttet blir jämnt täckt.
  3. Lägg kycklingtärningarna i den stora Airfryer-bakformen (XXL) och ställ den i Airfryer-korgen. Starta apparaten inställd på 180 grader och 10 minuter.
  4. Blanda under tiden grekisk yoghurt, kokosmjölk och tomatpuré i en skål.
  5. Öppna Airfryern när den är klar, häll yoghurtblandningen över kycklingen i bakformen och blanda väl för att täcka köttet jämnt. Starta om apparaten inställd på 180 grader och 10 minuter.
  6. Ta ut bakformen ur Airfryern när den är klar och låt stå i 10 minuter.
  7. Skölj och finhacka den färska koriandern.
  8. Servera tikka masala med varmt ris och varmt pitabröd vid sidan om. Strö över hackad färsk koriander.