Baconlindad fläskfilé

Baconlindad fläskfilé
Foto: Philips

Baconlindad fläskfilé

10 ingredienser

45 m

Baconlindad fläskfilé med potatis eller ris passar perfekt som en festlig helgmiddag, tillagad i din Airfryer. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer.

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer svart och vit

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfilé
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g rökt sidfläsk, i tunna skivor
  • 1 tsk olja
  • 10 g smör
  • 1 tsk kapris
  • 1,25 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och gnid den med salt, peppar och pressad vitlök. Låt den vila i 15–30 minuter.
  2. Linda fläskfilén med baconskivor.
  3. Stek fläskfilén på alla sidor i olja och smör i en stekpanna. Placera fläskfilén i Airfryer-baktillbehöret och häll över fettet. Tillaga på 160 grader i 20 minuter.
  4. Finhacka under tiden kapris.
  5. Ta bort fläskfilén från Airfryern och linda in den i aluminiumfolie och lägg den på en varm plats.
  6. Lös upp köttskyn i buljongen, häll sedan över den i en kastrull och låt reducera. Tillsätt kapris och rör i crème fraiche.
  7. Servera den baconlindade fläskfilé med såsen.