Hasselbackspotatis i airfryer

Hasselbackspotatis i airfryer
Foto: Philips

Hasselbackspotatis i airfryer

8 ingredienser

1 h

Hasselbackspotatis är ett utmärkt sätt för att ge dina vanliga bakade potatisar en rolig twist. Tillaga dem i Airfryern för att få en fin, mjuk kärna och en krispig yta. Tänk på att tillagningstiden kan variera beroende på storlek och typ av potatis. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer.

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 900 g mjölig potatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronskal
  • 3 msk olivolja
  • 6 kvistar färsk timjan

Gör så här

  1. Tvätta potatisarna noga. Skär dem i tunna skivor men var försiktig så att du inte skär helt igenom potatisen. Tips! Använd två träslevar för att se till att du inte skär helt igenom potatisen.
  2. Skala och pressa vitlöksklyftan.
  3. Skölj och finhacka färsk rosmarin och timjan.
  4. Blanda den pressade vitlöken med hackad rosmarin och timjan samt salt, citronskal och olivolja i en skål. Du kan ersätta 1 tsk färska örter med 0,5 tsk torkade örter om du vill.
  5. Gnid in varje potatis med örtoljeblandningen. Täck dem väl på alla sidor och även lite in mellan skivorna.
  6. Lägg potatisarna i korgen och pensla med resten av örtoljeblandningen och starta maskinen på 180 grader och 50 minuter. Känn efter med en potatissticka för att känna efter att de är klara.
  7. Servera hasselbackspotatisarna varma och garnerade med lite färsk timjan.