Morotskaka i Airfryer

Morotskaka i Airfryer
Foto: Philips

Morotskaka i Airfryer

14 ingredienser

1 h

Morötter är perfekta att baka kakor på - även i din Airfryer. Du kan byta ut smöret med kokosolja och även sockret med agavesirap, lönnsirap eller dadelsirap. Receptet är avsett för baktillbehöret eller en bakform av liknande storlek som Philips airfryer XXL. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer.

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer svart och vit

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner kaka
  • 320 g morot
  • 175 g vetemjöl
  • 25 g majsstärkelse
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel, malen
  • 40 g valnötter
  • 50 g smör
  • 150 g strösocker
  • 3 ägg (medelstort)
  • 40 g tranbär, torkad
  • 200 g färskost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g florsocker
  • 1 tsk citronskal

Gör så här

  1. Se till att alla ingredienser har rumstemperatur.
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Sikta mjöl, majsstärkelse, bikarbonat och kanel. Hacka valnötterna grovt.
  4. Smörj baktillbehöret med smör och pudra det med mjöl.
  5. Vispa smör, salt och socker i en köksmaskin och tillsätt ett ägg i taget tills smeten är pösig. Blanda ner salt och siktat mjöl.
  6. Tillsätt riven morot, valnötter och tranbär och rör om med en slickepott. Häll smeten i baktillbehöret.
  7. Ställ baktillbehöret i Airfryer-korgen och grädda kakan på 150 grader i 55 minuter. Kakan är klar när en trästicka är torr när man drar upp den ur kakan. Fortsätt grädda tills kakan är klar.
  8. Låt kakan svalna i minst 3 timmar. Gör glasyren under tiden.
  9. Blanda färskost, grädde och socker i en köksmaskin och kör tills det bildas en porös glasyr. Ställ den i kylen.
  10. Skär av toppen av kakan när den har svalnat och bred ut glasyr mellan kakskikten och ovanpå kakan. Toppa med rivet citronskal.