Lax med linssallad

Lax med linssallad
Foto: Philips

Lax med linssallad

11 ingredienser

30 m

Lax är en mycket mångsidig fisk och lätt att tillaga, speciellt i din Airfryer. Den här salladen är väldigt enkel att sno ihop och lär snabbt bli en hälsosam favorit på ditt middagsbord. Recept från appen NutriU. Ladda ner appen för fler liknande recept.

Recept från appen NutriU
Philips app NutriU promo

Recept från appen NutriU

Upptäck Philips app NutriU där du hittar massor av goda recept till din Airfryer.

Philips Airfryer XXL
Philips airfryer svart och vit

Philips Airfryer XXL

Laga vardagsmat, en festmåltid eller baka i din Airfryer. Se Philips erbjudande här!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g spetskål
  • 1 purjolök
  • 300 g orange paprika
  • 1 msk solrosolja
  • 400 g laxfilé
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 300 g linser, avrunna (på burk)
  • 300 g linser, avrunna (på burk)
  • 200 g kikärtor, avrunna (på burk)
  • ca 0,5 krm salt
  • 1 knippe salladslök

Gör så här

  1. Dela kålen i halvor och skär den i tunna strimlor.
  2. Skölj purjolöken och skär den i halva ringar.
  3. Dela paprikan, ta bort kärnorna och skär den i bitar.
  4. Ringla solrosolja över grönsakerna och smaksätt med nymalen peppar.
  5. Lägg grönsakerna i Philips Airfryer-korgen.
  6. Skär upp laxen i jämna portioner, eller använd portionsbitar. Lägg laxen på grönsakerna och täck filéerna med teriyakisås.
  7. Tillaga laxen och grönsakerna i Airfryern på 180 grader i 12–17 minuter. Tiden kan variera mellan olika airfryers, utgå därför från den kortare tidsangivelsen och lägg på mer tid om det behövs.
  8. Häll av spadet från linserna och kikärtorna och skölj dem väl. Koka linserna och kikärtorna i 5 minuter i en kastrull med lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll sedan bort vattnet.
  9. Blanda linser och kikärtor med grönsakerna. Skär knipplöken i ringar och fördela dem över laxen. Servera!