Romantiska drinkar - 6 goda recept

Skäm bort din älskade på alla hjärtans dag med en underbar drink i kärlekens röda färg. Här har vi samlat 6 magiska drinkar att avnjuta tillsammans - med eller utan alkohol!

Jordgubbsmartini med lime

En härlig sommardrink som passar lika bra med eller utan alkohol. Om du har frysta jordgubbar blir det en ännu härligare drink. Receptet ger cirka fyra sommardrinkar och kommer från webbtidningen Le Parfait.

Rabarbermojito

Den här rabarbermojiton är verkligen galet god. Så sötsyrligt fräsch, man vill bara sippa i sig mer och mer. Den perfekta fördrinken i rabarbertider. Tips! Rabarbersirapen passar även fint att smaksätta tårtfyllningar och desserter med, ringla över glass, ha som saft, till pannkakor, till bubbel m.m. Receptet ger ca 5-6 dl färdig rabarbersirap. Jag hade i rödrosa pastafärg då mina rabarber inte var så röda. Det är en smaksak men jag tycker det ser trevligare ut. /Jenny

Frossé - drink med rosévin och jordgubbar

Vårens och sommarens fräschaste drink - rosévin som mixas med frysta jordgubbar och limesaft. Tips! Välj ett rosévin utan alkohol för en alkoholfri variant.

Hallondröm

En frisk och god drink med vodka, frysta hallon och mynta. Du kan också använda hallonvodka, Bacardi Torched Cherry, rom eller annan sockerrörssprit. Recept från boken Venus drinkar. En alkoholfri variant gör du lätt utan vodka och eventuellt lite mer fruktsoda. Det blir en underbart läskande dryck som kan drickas i solen när man står och grillar eller läser en bok ute på verandan.

Bubbel med granatäpple och lime

Drinkar ska vara inkluderande och inte tvärt om, därför föreslår jag att man lägger ned minst lika mycket tid på det alkoholfria alternativet. Den här drinken kan man beskriva som fräsch, bubblig och med tydlig smak av granatäpple. /David

Hallonmargarita med smak av ros

Finns det någon härligare sommardrink än margarita? Det går exakt lika bra att servera med tequila eller alkoholfri. Hallon och rosvatten är en ljuvlig kombination!

Drinkar