Glashyttegubbar med punschgrädde

7 röster
4

Glashyttegubbar med punschgrädde och mandelskorpor serveras gärna i glas.

Här hittar du

Persans sötmandel- skorpor

.

I bakgrunden syns Pers

Sallad på glasnudlar

.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl råsocker eller strösocker
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 0,5 st lime, saft
  • 2 msk vodka
  • 3 dl vispad grädde
  • 2 msk strösocker
  • 3-4 msk punsch
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skiva och sockra jordgubbarna.
  2. Låt ingredienserna smälta samman en stund.
  3. Pressa sedan över limen.
  4. Vispa upp grädden med sockret.
  5. Smaksätt grädden med punschen.
  6. Häll vodkan över jordgubbarna.
  7. Blanda runt och fördela gubbarna i glas.
  8. Klicka över grädden och stick ner en skorpa i varje glas.
  9. Dekorera med lite citronmeliss.
    Servera!
6 maj 2010

Laddar fler recept