Glashyttegubbar med punschgrädde

Glashyttegubbar med punschgrädde
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Glashyttegubbar med punschgrädde

7

9 steg att laga

9 ingredienser

Glashyttegubbar med punschgrädde och mandelskorpor serveras gärna i glas.

Här hittar du

Persans sötmandel- skorpor

.

I bakgrunden syns Pers

Sallad på glasnudlar

.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 1 dl rörsocker (eller strösocker)
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 2 msk vodka
  • 3 dl grädde, vispad
  • 2 msk strösocker
  • 3-4 msk punsch
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Skiva och sockra jordgubbarna.
  2. Låt ingredienserna smälta samman en stund.
  3. Pressa sedan över limen.
  4. Vispa upp grädden med sockret.
  5. Smaksätt grädden med punschen.
  6. Häll vodkan över jordgubbarna.
  7. Blanda runt och fördela gubbarna i glas.
  8. Klicka över grädden och stick ner en skorpa i varje glas.
  9. Dekorera med lite citronmeliss.
    Servera!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer