Sommar med Ernst 2020

Favoriter från Sommar med Ernst

Ingen sommar utan Ernst! Här hittar du några utvalda guldkorn från det populära programmet. Spela klippen och låt dig inspireras av Ernst ljuvliga sommarrecept.

Fetakräm med salvia och chili
play

3:35

Ernsts goda fetaostkräm

Låt Ernst visa dig hur du gör en riktigt god fetaostkräm med massor av härlig färsk salvia, chili, vitlök och söta grillade citroner. Passar perfekt till grillad lax, grillat lamm eller Ernsts grillade grönsaker.

Salvialamm family style
play

7:30

Marinerade grillade lammkotletter

Lammkoteletter family style! Underbara lammkotletter som marineras med salvia och sardeller. Serveras med en matvetesallad, baconlindade päron och fetaostdressing.

Grillsalsa med medelhavsmaker
play

4:39

Sommarns bästa salsa

Här visar Ernst hur du gör bästa tillbehöret till sommarens alla grillrätter - en tomatbaserad salsa med smaker från Medelhavet. Gör dubbel sats på en gång, den kommer att gå åt!

Limoncello
play

3:59

Så gör du hemgjord limoncello

Här är Ernst hyllning till Italien! Ernst visar steg för steg hur enkelt du gör hemgjord limoncello.

Rabarber- och jordgubbssaft med citron och mynta
play

3:16

Läskande sommarsaft

Hemgjord sommar saft med jordgubbar, rabarber, citron och pepparmynta. En riktigt god törstsläckare som du inte vill vara utan i sommar!

Stompastrut med potatis- och matjesröra
play

6:43

Stompastrut med sill och potatis

Nybakat stompabröd är perfekt att laga på sommaren! Du behöver ingen ugn och det går snabbt att göra. Fyll stompastruten med matjessill, potatis och ägg. Servera som sommarlunch, som en fin liten förrätt eller till midsommar såklart.

Jordgubbskompott med mynta och vanilj
play

4:33

Sommarens godaste jordgubbskompott

En ljuvlig sommarkompott som passar lika fint till scones, glass eller till Ernsts varma kaka med kardemumma och choklad.

Kärleksknyten med hallon och rabarber
play

2:17

Filodegsknyten med hallon, rabarber och nötkräm

Frasiga filodegsknyten fyllda med nötkräm, rabarber och hallon. Toppas med riven mesost. Är inte det här allt du behöver i sommar? Titta på klippet så ser du hur Ernst gör.

TIPS

För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: