• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillade grönsaker och frukter med linser

Grillade grönsaker med frukter och linser
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillade grönsaker och frukter med linser

8 steg att laga

16 ingredienser

Matig sallad på grillade grönsaker och frukter med belugalinser. Passar fint att servera på egen hand eller som tillbehör till kött och fisk. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl belugalinser
  • 1 spetskål
  • 4 knipplökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 persikor
  • 2 päron
  • 20 gröna sparrisar
  • 1 zucchini
  • 250 g romanticatomater
  • 2 msk honung
  • 250 g salladsmix
  • 200 g svarta oliver
  • 1 citron, till garnering
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • fetaostkräm (se tips ovan!)

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på paketet.
  2. Skär spetskål och lök i grova bitar. Dela, kärna ur och skär paprika, persika och päron i grova bitar.
  3. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen.
  4. Skär zucchinin på längden i långa halvor. Salta riktigt och lägg dem på varandra och pressa samman för att tryck in salt och få ut lite vätska.
  5. Behåll tomaterna hela.
  6. Lägg alla grönsaker och frukter i en stor skål. Blanda runt med olja, honung, salt och peppar.
  7. Grilla alla grönsaker och frukter så att de får fin färg och blir lite mjuka.
  8. Lägg salladsmix på ett fat. Toppa med grillade grönsaker och frukt, linser och fetaostkräm. Garnera med med oliver och citronskivor.