• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fetakräm med salvia och chili

Fetakräm med salvia och chili
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Fetakräm med salvia och chili

4 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Ernsts fetaostkräm med massor av härlig färsk salvia, chili och vitlök. Passar perfekt till sommarens alla grillrätter.  

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk salvia
  • 300 g fetaost
  • 0,5-1 dl vatten, kallt
  • 2 msk honung
  • 0,5 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta och dela citron på "midjan". Lägg halvorna med snittytan på en grill eller i en stekpanna. Grilla ca 3-4 minuter så att den börjar karamelliseras lätt. Låt svalna. Detta moment kan uteslutas och citronsaften kan istället pressas direkt i krämen.
  2. Strimla salvia fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv vitlöken fint.
  3. Gaffla sönder fetaosten i en skål. Tillsätt vatten så att det blir en krämig konsistens. Rör ner salvia, chili, vitlök, honung och saft från de grillade citronhalvorna. Häll på olivolja (spara lite till garnering) och blanda runt. Smaka av med salt.
  4. Ringla över olivolja och strö över salvia och chili.