Kräftsallad
Kräftsallad
9 ingredienser
15 min
Ett trevligt alternativ till att äta kräftorna naturella!
Är det vardag och man har lite brått går det givetvis att använda färdigskalade kräftstjärtar.
Ingredienser
- 2 förp kräftor
- 6 sparrispotatisar, kokta
- 1 avokado
- 2 västeråsgurkor
- 1 msk dill, hackad
- ev 1 msk krondill
- 1 msk citron, saft
- 2 msk dillolja
- tunt hyvlad prästost
Gör så här
- Skala kräftorna, rensa bort tarmen men ta till vara kräftsmöret. (Ta gärna till vara på skalet också och koka en kräftbuljong på dem). Lägg kräftstjärtarna och smöret i en skål.
- Skala gurkorna lite slarvigt, skrapa ur kärnorna och skär gurkköttet i stavar och sen i sneda bitar.
- Dela avokadon och gröp ur köttet med en tesked, droppa lite av citronsaften över.
- Hacka dill och eventuellt lite krondill. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Droppa över resten av citronsaften och rör i oljan och osten.