170-200 g hummerkräftstjärtar utan skal/hummerkött
några dillkvistar
1 citron
gelé:
10 blad gelatin
0,5 l fiskbuljong (vatten + tärning)
2 dl vitt vin
Sås:
1 dl crème fraîche
30 g löjrom/forellrom
salt
svartpeppar
1 tsk citron, nypressad
ca 1 msk dill, hackad
Servering:
salladsblad
Gör så här
Gelé: Lägg gelatinbladen i vatten och koka upp buljongen. Sila buljongen genom en blöt, men urvriden, silduk, eller vattensköljt kaffefilter. Häll tillbaka buljongen i kastrullen. Lägg i gelatinbladen och upphetta så mycket att bladen smälter. Tillsätt vinet och ställ gelélösningen att svalna.
Lägg en tät krans av kräftstjärtar på skivorna och häll försiktigt på gelélösningen så att den gott och väl täcker kräftstjärtarna. Ställ formen kallt, gärna över natten, så att geléet stelnar.
Placera dem en och en på portionstallrikar med sallatsblad på. Garnera den vackra kräftbakelsen med lite löjrom och en dillvippa.
Blanda ihop crème fraiche med aningen salt, lite svartpeppar och citron. Tillsätt dillen och lägg en klick på varje tallrik.