Fiskgratäng med curry, räkor och spritsat potatismos

82 röster
1 h
4
Fiskgratäng med curry, räkor och spritsat potatismos
Foto: TV4

Klassisk fiskgratäng med krämig sås, här vackert gul med smak av curry, dill, räkor och pommes duchesse. Festlig vardagsmiddag helt enkelt!

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Pommes duchesse

  • 800 g mjölig potatis, skalad
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • salt
  • peppar

Torsk

  • 600 g torskfilé

Currysås

  • 50 g smör
  • 2 msk gul curry
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker

Topping

  • 200 g handskalade räkor
  • 4 klyftor citron
  • 1 knippe dill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Potatismos
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa potatisen och blanda med mjölk, smör och äggulor. Smaka av med salt. Häll upp i spritspåse med tyll.
  2. Fisk
    Salta och peppra fisken runt om. Vik ihop den. Lägg i mitten av en ugnssäker form. Spritsa moset runt fisken.
  3. Currysås
    Smält smör med curry i en liten kastrull. Vispa i vetemjöl. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka några minuter. Smaka av med salt och socker.
  4. Häll såsen över fisken. Grädda i ugnen på 225 grader ca 30 minuter tills fisken är genombakad och potatismoset fått färg.
  5. Topping
    Fördela räkorna över fiskgratängen när den är klar. Garnera med dill och citron.
19 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...