Dantes italienska skaldjurssoppa

6 röster
60 m
6
Dantes italienska fisksoppa
Foto: Dante Zia

Mustig soppa med smak av Italien som passar utmärkt till förrätt under sommaren. Doppa nybakat bröd i soppan och jag lovar dig evig lycka. Smaklig spis! /Dante

Visa mer
60 m
6

Du behöver

  • 400-500 g räkor med skal
  • 500 g blåmusslor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 stjälk selleri, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 70 g tomatpuré (3-4 msk)
  • 2 dl rött vin
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 tärning fiskbuljong
  • citronsaft
  • olivolja
  • persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Spara skalen.
  2. Skrapa och tvätta musslorna noggrant. Rensa ut trasiga musslor och musslor som inte stänger sig när de knackas lätt mot arbetsbänken.
  3. Hetta upp en kastrull. Tillsätt musslorna och sätt på lock. Skaka om kastrullen efter 30-40 sekunder. Låt tillagas under lock tills musslorna öppnat sig (3-4 minuter).
  4. Sila spadet från musslorna genom en finmaskig sil. Detta ska senare tillsättas i soppan. Häll över musslorna i en bunke och skölj ur kastrullen.
  5. Fräs gul lök, selleri och vitlök i rejält med olivolja, i kastrullen som användes för att tillaga musslorna, på låg värme tills grönsakerna blivit lätt genomskinliga (ca 3-4 minuter).
  6. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 3-4 minuter. Häll därefter på rödvinet, körsbärstomaterna, en buljongtärning och spadet från musslorna. Låt sjuda i 20 minuter.
  7. Under tiden soppan sjuder: Fräs räkskalet i olivolja i en stekpanna tills minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt sjuda i några minuter. Sila räkfonden genom finmaskig sil och tillsätt till soppan.
  8. Låt soppan koka upp och puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, socker och citronsaft.
  9. Tillsätt de kokta musslorna.
  10. Häll soppan i en djup tallrik. Lägg på de skalade räkorna och strö över finhackad persilja. Buon appetito!
9 juni 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept