Hummersoppa, Christian Hellbergs recept
Hummersoppa, Christian Hellbergs recept
22 ingredienser
Koka ihop en egen fond och laga denna underbara hummersoppa.
Av stjärtarna gör du en skön sallad. Här hittar du recpetet på
.
Ingredienser
- 3 humrar, kokta
Fond
- 0.5 kg skaldjurskal
- 0,5 gul lök
- 50 g rotselleri
- 0,5 purjolök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 4 tomater, skurna i bitar
- 2 lagerblad
- vitpeppar
Soppa
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 3 cm färsk ingefära, riven
- 1 tsk chilisås (stark)
- japansk soja
- 6 humrar (klor och leder)
- 2 schalottenlökar, skalade
- 6 dl skaldjursfond
- 3 dl kokosgrädde
- 2 dl grädde
- 4 citrongrässtjälkar
- smör
Till servering
- bröd
Gör så här
- Dela humrarna och ta bort allt skal. Spara skalet till skaldjursfond.
Fond
- Skär lök, selleri, purjolök och vitlök i mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i olja.
- Lägg i tomatpuré och de krossade skalen.
- Lägg i kryddor.
- Slå på vatten så att det precis täcker skalen.
- Koka i ca 5 minuter.
- Dra åt sidan och lägg i de färska tomat bitarna.
- Låt stå och dra i ca en timme.
- Sila.
Soppa
- Finhacka schalottenlök.
- Fräs i smör.
- Skär citrongräs och lägg i.
- Slå på skaldjursfond.
- Koka ihop till ca hälften återstår.
- Slå i grädde och kokosgrädde.
- Mixa, sila och smaka av med salt och peppar.
- Dela upp hummerklor och leder.
- Blanda samman vitlök, ingefära, olivolja med lite chilisås.
- Lägg i hummer köttet.
- Stek allt i het panna precis innan servering.
Vid servering
- Toppa soppan med hummerbitarna.
- Servera med bröd.