Champagneglas header

Champagneglas för alla tillfällen!

Champagne till sommarpartyt, bröllopet, födelsedagsfirandet eller nyårsfesten. Oavsett om du serverar den finaste sorten, en bubblig prosecco eller alkoholfritt känns det alltid lite extra festligt att bli serverad i ett champagneglas.

Visst är det trevligt att bli serverad ett glas bubbel som en välkomstdrink? Dekorera en vacker bricka med vackra blomblad eller festliga girlander - det tillsammans med vackra glas skapar feststämning i ett nafs! 

Välj på tre olika typer av champagneglas:

Flute, avlångt, rakt högt glas som håller bubblorna extra länge i glaset. 

Tulpanglas, droppformat champagneglas som fångar upp champagnens aromer och bubblor, extra bra vid fruktig champagne.

Coupeglas, mer festligt än praktiskt. Passar bra att bygga champagnetorn med eller servera förrätt och dessert i. Men håller inte bubblorna särskilt länge i glaset.... med å andra sidan, vem står och tittar på sin champagne? Skål!

Ittalas champagneglas " Essence" är en riktigt stilren klassiker med en vacker stam i blyfritt glas, designad av Alfredo Häberli. Pris ca 699 kr/ 4 st.

Det stilrena tulpanglaset "Open up" från Chef & Sommelier finns att köpa hos Cervera för 399 kr/ 4-pack.

Vackrare coupeglas är svårt att hitta! Dessa munblåsta skönheter är en del av Sugar Dandy-serien, som konstnären Åsa Jungnelius har skapat för Kosta Boda, 480 kr/st.

Bärnstensfärgat munblåst champagneglas från Broste Copenhagen, finns även i rökfärgat grått, Bagarenochkocken.se 117 kr/st. 

The Sparkling Devil-serien är designad av Gunnar Cyrén för Orrefors. Munblåst och handmålat i 22 karat guld blir detta glas festens medelpunkt. Lika vackert med champagne i och som en ren dekoration i glasskåpet. Orrefors, 1323 kr/st.  

Glasen från Spiegelaus LifeStyle-serie är tillverkade i kristallglas och har en vågig, vacker struktur. Spiegelau är en av Tysklands ledande glastillverkare, glasen tål maskindisk. Nordicnest, 374 kr/ 4 st.

Klassiska champagneglas i kristall, Cuvée Prestige från välrenommerade Riedel. Royaldesign, 1198 kr/ 4 st.

Champagnekupor i rökfärgat glas, Nomad, Fungi, Smoke helt i kristall och helt utan fogar vilket ger extra hållbarhet och tål maskindisk. Från FUUM/ Blomus, Trendzone 749 kr/ 4 st.

Stilrena danska glas med sned kant, design Eva Solo, munblåst med en sömlös fot och kupa. KitchenTime, 598 kr/ 2 st.

Sirligt etsade champagneglas från Pip studio/ Confidentliving, 154 kr/ st.

Läs också: Spelar glaset form verkligen någon roll?

Vad är det för skillnad på champagne, cava och prosecco?

Så sabrerar du - Mischa Billings sabreringsskola

15 fakta om champagne