Pavlova från Nya Zeeland

Foto: tV4
Pavlova från Nya Zeeland
8 ingredienser
Pavlova är en marängtårta som är krispig utanpå och härligt seg inuti.
Dryckestips
Granello 2008, Italien, art.nr 74294, 500 ml 189 kr. Ingår iSystembolagets beställningssortiment.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmedkomponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god förreceptet.
**
Vad gör jag med alla äggulor som blir över? Här är ett partips:**
Ingredienser
- 4 äggvitor (stora ägg)
- 0,5 krm salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 5 dl frukt och bär (t ex kiwi, hallon, jordgubbar)
Gör så här
- Sätt på ugnen 225 grader.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
- Tillsätt sockret i små portioner under vispning tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp.
- Sänk hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker och vinäger.
- Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, använd en tallrik ca 20 cm diameter som mall.
- Häll smeten på pappret och bred ut den i cirkeln utan att hantera den för mycket.
- Gör en fördjupning i mitten av smeten.
- Sätt in i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader.
- Grädda i 1 1/2 timme!
- Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Vid servering
- Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter.
- Skär upp i portioner alternativt servera hela tårtan.