Halstrad råbiff med rödvinssmör
Halstrad råbiff med rödvinssmör
17 ingredienser
20 min
Se till att använda riktigt nymalen färs till råbiffen. - Gärna dubbelmald. Be om hjälp i butiken samma dag som du ska laga rätten.
Ingredienser
- 800 g nötfärs, finmalen, nymald
- 1 rödlök, finhackad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kapris + spad
- 4 sardeller, finhackade
- 1 msk smör/olja
- 4 äggulor
- 1 msk tigersås
- 1 tsk worcestersås
- salt
- peppar
Rödvinssmör:
- 1 rödlök, hackad
- 2 dl rött vin
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 kvist färsk timjan
- 1 lagerblad, smulat
- 500 g grönsallad
Gör så här
- Börja med rödvinssmöret. Skala och hacka rödlöken. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop. Vätskan ska nästan vara borta.
- Blanda ner smulat lagerblad, hackad timjan och det rumstempererade smöret.
- Rör ihop finhackad rödlök, senap, kapris + spad, sardeller, smör eller olja, äggulor, tigersås och worchestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
- Forma till 4 rektangulära biffar och halstra dem i torr panna.
- Servera biffarna med rödvinssmöret och eventuellt en god grönsallad.