Barnfamiljens 10 bästa vegorätter

Hur får man barnen att äta mer grönt? Ett sätt är att göra gröna varianter på barnens favoriträtter - här 10 recept att inspireras av.

Vill du få in mer grönt på tallriken utan att behöva stryka barnens favoriträtter från menyn? Vi har lösningen - kolla in listan nedan och se hur du gör gröna varianter på barnens mest älskade rätter.  

Sponsrat innehåll

1.Vegobullar med gräddsås

Vegobullar i gräddsås med pressad potatis

3.Mannagrynsfisk med potatismos och romsås

Hur kan något så oväntat som mannagrynsgröt vänd i ströbröd bli så likt panerad fisk? Våga prova, hela familjen kommer att bli glatt överraskade!

4. Stroganoff på halloumi

Korv stroganoff på falukorv är en klassiker som aldrig går ur tiden. Här byter du ut korven mot halloumi - en riktigt toppenrätt som går hem hos hela familjen. Perfekt att ha i matlådan om det mot förmodan skulle bli något över.
Sponsrat innehåll

2. Vegetarisk bolognese

En riktigt mustig och god linssås med mycket vitlök och örter. Gör gärna en större sats och frys in – en smart genväg för framtida middagar när såväl tid såväl som ork är knapp.

6. Krispig zucchini med supersnabb sås

En grön tolkning av fish and chips. Fisken byts ut mot zucchini och till serveras en remouladsås och klyftpotatis. Det japanska ströbrödet panko gör paneringen riktigt frasig.

7. Mac and cheese

Inte ett spår av grönsaker men den här makaronipudding är så god att den fick vara med på listan ändå. Här i amerikansk tappning med tre sorters ost.

8. Vegoburgare med klyftpotatis och majo

Vegetarisk burgare gjord på zucchini, mandel och ost kan lura vilka unge som helst. Servera med dressing och klyftpotatis. Välj gärna det asiatiska ströbrödet panko till paneringen för extra frasiga burgare.

9. Pizza med valfri topping

Fritt fram för var och en att att välja sina favoriter som toppings. Utgå ifrån det här receptet på pizzornas pizza margherita.

10. Bönchili med choklad, avokado och gräddig majs

Choklad och chips till middag! Det är så du får svårflirtade barn att våga prova den här mustiga chiligrytan gjord på både vita och svarta bönor. Uteslut eller ta en mindre mängd chili för en barnvänlig variant.