Pizza Margherita, Sandra Mastios recept

6 röster
1 pizza
Pizza Margherita, Sandra Mastios recept
Foto: David Back

Få saker är godare en en klassisk Margherita på riktig pizzadeg med fina råvaror. Här är Sandra Mastios recept ur boken PIZZA av Mastio

Visa mer
1 pizza

Du behöver

Tomatsås

  • 1 förp San Marzanotomater, passerade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smulad oregano

Pizza

  • 1 pizzadegboll
  • 1-1,5 dl tomatsås
  • 80 g fior di latte, torr mozzarella
  • 2 msk olivolja
  • 60 g färsk buffelmozzarella
  • 4-5 blad basilika

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till tomatsåsen noga.
  2. Förbered ugnen, högsta värme (ej varmluft då det torkar ut degen)
  3. Baka ut degbollen till ca 30 cm i diameter, pressa ej kanterna. Toppa med tomatsåsen i ett jämnt lager.
  4. Skär fior di latten i 7-8 mindre kuber och fördela jämnt över pizzan.
  5. Baka pizzan på en förvärmd baksten, låt pizzan få rejält med färg på kanterna.
  6. Pensla kanterna med olivoljan så fort pizzan är klar. Ringla över ytterligare olivolja, riv buffelmozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzan. Toppa med basilikan.
30 september 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept