Mac and cheese

Mac and cheese
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mac and cheese

35

7 ingredienser

25 min

Klassisk amerikansk rätt med makaroner och smält ost - ädelost, parmesan och färskost.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 400 g makaroner
  • 100 g ädelost
  • 150 g parmesanost
  • 200 g färskost
  • 25 g gräslök
  • 2 dl grädde
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan, skär gräslöken fint och riv parmesanosten.
  2. Koka upp grädden i en separat kastrull och lägg sedan ner färskosten i kastrullen så den smälter ut.
  3. Häll av pastavattnet och slå ner ostsåsen och bryt ner ädeosten i pastan.
  4. Lägg ner gräslöken.
  5. Ta tre fjärdedelar av parmesanosten och bland ihop alltsammans.
  6. Lägg upp pastaröran i portionsformar och toppa med lite parmesan.