Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept
Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept
16 ingredienser
40 m
Gör en vegetarisk variant av klassikern korv stroganoff och byt falukorven mot halloumi - vi lovar succé! En vardagsräddare som hela familjen kommer tycka om.
Det går bra att byta ut halloumin mot den svenska varianten eldost.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g halloumiost
- 1 gul lök
- 2 röda paprikor
- olja, till stekning
- 3 msk tomatpuré
- 200 g champinjoner
- 1 msk japansk soja
- 2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 1,5 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,5 kruka gräslök
- svartpeppar
- salt
Servering
- 4 port ris
- gräslök, finskuren, till garnering
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär halloumin i mindre bitar. Fräs halloumin i het stekpanna tillsammans med lite olja. Lyft ur och lägg åt sidan.
- Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva champinjonerna,
- Fräs lök och paprika i olja i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
- Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden. Sjud i ca 10 minuter tills såsen kokat ihop.
- Rör ner den stekta halloumin. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och finskuren gräslök.