Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept

76 röster
40 m
4

Gör en vegetarisk variant av klassikern korv stroganoff och byt falukorven mot halloumi - vi lovar succé! En vardagsräddare som hela familjen kommer tycka om.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumi
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • olja, till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 kruka gräslök
  • svartpeppar
  • salt

Servering

  • 4 port ris
  • gräslök, finskuren till garnering

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär halloumin i mindre bitar. Fräs halloumin i het stekpanna tillsammans med lite olja. Lyft ur och lägg åt sidan.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva champinjonerna,
  3. Fräs lök och paprika i olja i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden. Sjud i ca 10 minuter tills såsen kokat ihop.
  5. Rör ner den stekta halloumin. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och finskuren gräslök.
24 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept