• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept

Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept

5 steg att laga

16 ingredienser

40 m

Gör en vegetarisk variant av klassikern korv stroganoff och byt falukorven mot halloumi - vi lovar succé! En vardagsräddare som hela familjen kommer tycka om.

Det går bra att byta ut halloumin mot den svenska varianten eldost. 

läs mer
Kökets kurser
Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Skapa magi med grönsaker! Gå Paul Svenssons onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g halloumiost
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • olja, till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 kruka gräslök
  • svartpeppar
  • salt

Servering

  • 4 port ris
  • gräslök, finskuren, till garnering

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär halloumin i mindre bitar. Fräs halloumin i het stekpanna tillsammans med lite olja. Lyft ur och lägg åt sidan.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva champinjonerna,
  3. Fräs lök och paprika i olja i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden. Sjud i ca 10 minuter tills såsen kokat ihop.
  5. Rör ner den stekta halloumin. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och finskuren gräslök.