Vegetarisk bolognese med röda linser och timjan

1 röst
1 h
4
Vegetarisk bolognese med röda linser och timjan
Foto: Kungsörnen

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner

Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen

En riktigt mustig och god linssås med mycket vitlök och örter. Gör gärna en större sats och frys in – en smart genväg för framtida middagar när såväl tid såväl som ork är knapp.

1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Kungsörnen Fiberpasta Spaghetti
  • 2 gula lökar
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri [ca 150 g]
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin (rött eller vitt, kan uteslutas)
  • 2 msk grönsaksfond (eller 2 tärningar grönsaksbuljong)
  • 3 förp GoGreen Ekologiska Krossade Tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe färsk timjan (eller 0,5 msk torkad)
  • 1 knippe färsk oregano (eller 0,5 msk torkad)
  • 2 förp GoGreen Röda Linser
  • 1 knippe persilja
  • smör (eller olja till stekning)
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • ost, riven vällagrad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala och tärna morötter och rotselleri fint, alternativt riv dem grovt. Repa oregano- och timjanbladen från kvistarna.
  2. Hetta upp smör och/eller olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, morot och rotselleri under omrörning tills allt mjuknat och fått lite färg. Tillsätt då tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter tills tomatpurén rostats.
  3. Slå på vinet och låt koka ner till hälften. Tillsätt sedan grönsaksfond/-buljong, krossade tomater, lagerblad, timjan och oregano (spara ev. lite till garnering).
  4. Koka upp och låt puttra i ca 30 minuter. Häll av spadet från linserna och låt bli varma. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Finhacka persiljan och rör ned i såsen precis innan servering. Servera tillsammans med nykokt spaghetti och riven ost.
Tips!
Pasta med läcker lax
27 maj 2020