Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs

72 röster
45 min
4
Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs
Foto: TV4

Vegetariska burgare gjorda på zucchini, mandel och ost serverade med het chilimajo och klyftpotatis. Välj gärna det asiatiska ströbrödet panko till paneringen för extra frasiga burgare.

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Burgare

  • 200 g zucchini (1 liten)
  • 2 dl sötmandel
  • 3 dl riven prästost
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 dl ströbröd
  • ströbröd till panering, gärna panko
  • smör
  • olja

Dressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 msk ketchup
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-4 tsk sriracha (beroende på hur het dressing man vill ha)
  • 4 hamburgarbröd (gärna briochebröd)
  • 4 krispiga salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 2 ättiksgurkor, skivade
  • rödlök, skuren i tunna ringar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form och vänd i olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25 minuter.
  2. Riv zucchinin grovt. Salta och låt stå i 10 minuter. Krama sedan ur all vätska.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med soja och riven vitlök. Häll på 1,5 dl ströbröd och låt svälla i 5 minuter.
  4. Lägg mandel i en mixer och kör till smulor. Häll över i bunken och blanda i urkramad zucchini, riven ost och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter.
  5. Rör samman alla ingredienser till dressingen.
  6. Forma smeten till 4 biffar. Vänd i ströbröd och stek i smör och olja till gyllene på båda sidor.
  7. Värm hamburgarbröden i ugnen i några minuter. Lägg i vegoburgarna, dressing och det gröna. Servera med den rostade potatisen.
27 oktober 2018

Laddar fler recept...