Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs

54 röster
45 min
4

Vegetariska burgare gjorda på zucchini, mandel och ost serverade med het chilimajo och klyftpotatis. Välj gärna det asiatiska ströbrödet panko till paneringen för extra frasiga burgare.

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Burgare

  • 200 g zucchini (1 liten)
  • 2 dl sötmandel
  • 3 dl riven prästost
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 dl ströbröd
  • ströbröd till panering, gärna panko
  • smör
  • olja

Dressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 msk ketchup
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-4 tsk sriracha (beroende på hur het dressing man vill ha)
  • 4 hamburgarbröd (gärna briochebröd)
  • 4 krispiga salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 2 ättiksgurkor, skivade
  • rödlök, skuren i tunna ringar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form och vänd i olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25 minuter.
  2. Riv zucchinin grovt. Salta och låt stå i 10 minuter. Krama sedan ur all vätska.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med soja och riven vitlök. Häll på 1,5 dl ströbröd och låt svälla i 5 minuter.
  4. Lägg mandel i en mixer och kör till smulor. Häll över i bunken och blanda i urkramad zucchini, riven ost och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter.
  5. Rör samman alla ingredienser till dressingen.
  6. Forma smeten till 4 biffar. Vänd i ströbröd och stek i smör och olja till gyllene på båda sidor.
  7. Värm hamburgarbröden i ugnen i några minuter. Lägg i vegoburgarna, dressing och det gröna. Servera med den rostade potatisen.
27 oktober 2018

Laddar fler recept