• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krispig zucchini med supersnabb sås

Krispig zucchini med supersnabb sås
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krispig zucchini med supersnabb sås

8 steg att laga

14 ingredienser

40 m

Siris gröna tolkning av rätten fish and chips. Fisken byts ut mot zucchini och till serveras en remouladsås och klyftpotatis. Det japanska ströbrödet panko gör paneringen riktigt frasig.


Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini [ca 600 g]
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 kg potatis (små)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk curry
  • citronjuice, att smaka av med
  • 0,5 kruka persilja
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • ev sallad, blandad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera potatisarna och lägg på en plåt med olja. Rosta i 25 minuter tills de är gyllene.
  3. Blanda majonnäs med bostongurka och curry i en skål. Smaka av med salt och citronjuice, ställ kallt.
  4. Dela zucchinin och skär sedan i skivor på längden.
  5. Fördela mjöl, vispade ägg och panko i tre separata halvdjupa tallrikar.
  6. Doppa zucchiniskivorna i mjöl, ägg och sedan panko.
  7. Stek på hög värme i rikligt med olja i en stor stekpanna tills de är gyllene på båda sidor.
  8. Servera med potatisen, sås och hackad persilja.