Krispig zucchini med supersnabb sås
Krispig zucchini med supersnabb sås
14 ingredienser
40 m
Siris gröna tolkning av rätten fish and chips. Fisken byts ut mot zucchini och till serveras en remouladsås och klyftpotatis. Det japanska ströbrödet panko gör paneringen riktigt frasig.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 zucchini [ca 600 g]
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 dl pankoströbröd
- 1 kg potatis (små)
- 2 dl majonnäs
- 2 msk bostongurka
- 1 tsk curry
- citronjuice, att smaka av med
- 0,5 kruka persilja
- olja, till stekning
- salt
- peppar
- ev sallad, blandad, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Halvera potatisarna och lägg på en plåt med olja. Rosta i 25 minuter tills de är gyllene.
- Blanda majonnäs med bostongurka och curry i en skål. Smaka av med salt och citronjuice, ställ kallt.
- Dela zucchinin och skär sedan i skivor på längden.
- Fördela mjöl, vispade ägg och panko i tre separata halvdjupa tallrikar.
- Doppa zucchiniskivorna i mjöl, ägg och sedan panko.
- Stek på hög värme i rikligt med olja i en stor stekpanna tills de är gyllene på båda sidor.
- Servera med potatisen, sås och hackad persilja.