5 knep för bästa kladdkakan

Får du inte till din kladdkaka som du vill ha den? Här är fem viktiga lektioner i kladdkakebak.

1. Lär känna din ugn och experimentera med tiden så den blir så kladdig som du vill. Ett kladdkake-test varje helg låter väl ändå som en rätt härlig idé? Olika ugnar har olika effekt så prova dig fram och lita inte blint på gräddningstider i recept. 

2. Baka gärna dagen innan (och försök hålla dig från att smaka)! Kladdkakan smakar som allra bäst efter en natt i kylen då chokladkladdet hunnit sätta sig och ytan blivit seg och god.

3. Lägg bort vispen och rör ihop försiktigt istället! Kladdkakan ska bli kompakt och moffig snarare än fluffig och luftig.

4. Bröa gärna formen med mannagryn eller varför inte kokos?

5. Jamen, baka två när du ändå håller på! Kladdkakan går nämligen jättebra att frysa in.

Tips!

Toppa kladdkakan med något gott, till exempel hasselnötstosca. Så gott! Till receptet >>

Läs också: 9 kladdkakor med extra allt >>


Populära kladdkakor

Fler tips!