Kladdkaka med hasselnötstosca

30 m + kyltid
12 bitar
Spela video Kladdkaka med hasselnötstosca
Foto: TV4
30 m + kyltid
12 bitar

Du behöver

Kladdkaka

  • 100 g brynt smör
  • 2 ägg
  • 225 g råsocker (2,5 dl)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 2 g salt (1 krm)
  • 20 g kakao (0,5 dl)
  • 90 g stenmalet vetemjöl (1,5 dl)

Hasselnötstosca

  • 3,5 dl hasselnötter, hackade, rostade och skalade (175 g)
  • 70 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 90 g råsocker (1 dl)
  • 75 g vispgrädde (0,75 dl)
  • 30 g smör (2 msk)
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Kladdkaka
    Vispa upp ägg och socker poröst med elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao och sist vetemjölet. Tillsätt slutligen smöret och rör ihop till en jämn smet.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform och bred ut kakan jämnt över formen. Baka på 200 grader varmluft i cirka 10 minuter.
  3. Hasselnötstosca
    Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop till en jämn smet på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och fördela toscan varsamt med en sked över hela kakan. Grädda ytterligare cirka 10-12 minuter tills toscaknäcket har fått en gyllenbrun yta.
  5. Ta ut kakan och låt svalna av ordentligt i rumstemperatur, minst 1 timme. Skär i fyrkanter.
Kommentera receptet

Fler goda recept