Whiskygravat renkalvinnanlår med surdegskrutonger och lingon

10 röster
2 dygn
6

En riktig smakexplosion med whiskygravat reninnanlår, en pepparrotscrème och sockrade lingon som serveras på krispigt surdegsbröd. Serveras som aptitretare.

Sommerlier Maya Samuelssons dryckestips: Kallholmen Levande Lager, nr 1005 och Gammal Norrlands Akvavit nr 262.

Visa mer
2 dygn
6

Du behöver

Gravad ren

  • 300 g renkalvinnanlår
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 3 msk rökig whisky

Surdegskrutonger

  • 1 surdegsbröd

Till servering

  • rårörda lingon
  • krasse
  • färskriven pepparrot
  • ev syltade kantareller
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gravad ren
    Putsa bort eventuella senor från köttet.
  2. Blanda sockret och saltet med whiskyn och lägg tillsammans med köttet i en plastpåse. Lägg i kylen. Blanda runt och massera köttet i påsen varje morgon och kväll. Låt grava i minst 2 dygn.
  3. Surdegskrutonger
    Starta ugnen på 120 grader varmluft.
  4. Skiva tunna skivor av brödet. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Torka i ugnen i ca 15-20 minuter
  6. Servera den tunt skivade renen på surdegskrutonger med rårörda lingon, krasse och lite färskriven pepparrot. Det går även bra att servera med syltade kantareller.
26 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...