Whiskygravat renkalvinnanlår med surdegskrutonger och lingon

POPULÄRT
WHISKYGRAVAT RENKALVINNANLÅR MED SURDEGSKRUTONGER OCH LINGON
Foto: Tv4
Sebastian Gröndal
Sebastian Gröndal

Whiskygravat renkalvinnanlår med surdegskrutonger och lingon

31

6 steg att laga

10 ingredienser

2 dygn

En riktig smakexplosion med whiskygravat reninnanlår, en pepparrotscrème och sockrade lingon som serveras på krispigt surdegsbröd. Serveras som aptitretare.

Sommerlier Maya Samuelssons dryckestips: Kallholmen Levande Lager, nr 1005 och Gammal Norrlands Akvavit nr 262.

Ingredienser

portioner6 portioner

Gravad ren

  • 300 g renkalvinnanlår
  • 1 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 3 msk rökig whisky

Surdegskrutonger

  • 1 surdegsbröd

Till servering

  • rårörda lingon
  • krasse
  • färsk pepparrot, riven
  • ev syltade kantareller

Gör så här

  1. Gravad ren
    Putsa bort eventuella senor från köttet.
  2. Blanda sockret och saltet med whiskyn och lägg tillsammans med köttet i en plastpåse. Lägg i kylen. Blanda runt och massera köttet i påsen varje morgon och kväll. Låt grava i minst 2 dygn.
  3. Surdegskrutonger
    Starta ugnen på 120 grader varmluft.
  4. Skiva tunna skivor av brödet. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Torka i ugnen i ca 15-20 minuter
  6. Servera den tunt skivade renen på surdegskrutonger med rårörda lingon, krasse och lite färskriven pepparrot. Det går även bra att servera med syltade kantareller.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer