Vegetariska grillspett med pesto

Foto: Zeta
Vegetariska grillspett med pesto
17 ingredienser
1 h 20 min
Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.
Ingredienser
Grillspett
- 0,5 aubergine
- 12-15 delikatesspotatisar
- 1 zucchini, liten
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 citron, skal och saft
- salt
- peppar, nymald
- 2 msk Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
- 2 msk pankoströbröd (eller ströbröd)
Pesto
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl pinjenötter (eller skållade mandlar)
- 0,5 klyfta vitlök
- 0,5-1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
- 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
Gör så här
Grillspett
- Skär aubergine i tärningar och lägg på en tallrik. Strö över salt och låt stå och salta ur i cirka 30 minuter.
- Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av och låt rinna av på hushållspapper.
- Skär zucchini i halvmånar och paprikorna i tärningar.
- Vispa ihop olivolja, citronsaft, skal och rosmarin i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Låt stå i ca 30-60 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Trä upp alla grönsakerna på grillpinnar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över parmesan och panko. Rosta i ugnen och cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Pesto
- Lägg vitlöksklyftan och nötter i en stavmixer och mixa ett par sekunder på högsta hastighet. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen. Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan.
TIPS!