• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetariska grillspett med pesto

Vegetariska grillspett med pesto
Foto: Zeta

Vegetariska grillspett med pesto

8

7 steg att laga

17 ingredienser

1 h 20 m

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.


Zeta Extra virgin fruttato

Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato är en fruktig olja som följs av en pepprig eftersmak.

Ingredienser

portioner8 - 10 portioner

grillspett

  • 0,5 aubergine
  • 12-15 delikatesspotatisar
  • 1 zucchini, liten
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar, nymald
  • 2 msk Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 2 msk pankoströbröd (eller ströbröd)

Pesto

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter (eller skållade mandlar)
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5-1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Grillspett
    Skär aubergine i tärningar och lägg på en tallrik. Strö över salt och låt stå och salta ur i cirka 30 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär zucchini i halvmånar och paprikorna i tärningar.
  4. Vispa ihop olivolja, citronsaft, skal och rosmarin i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Låt stå i ca 30-60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Trä upp alla grönsakerna på grillpinnar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över parmesan och panko. Rosta i ugnen och cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Pesto
    Lägg vitlöksklyftan och nötter i en stavmixer och mixa ett par sekunder på högsta hastighet. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen. Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan.