I samarbete med Zeta

Vegetariska grillspett med pesto

1 h 20 m
8 - 10
Vegetariska grillspett med pesto
Foto: Zeta
1 h 20 m
8 - 10

Du behöver

Grillspett

  • 0,5 aubergine
  • 12-15 fina små potatisar
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 msk Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 2 msk panko (eller ströbröd)

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter eller skållade mandlar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5-1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven

Gör så här

  1. Grillspett
    Skär aubergine i tärningar och lägg på en tallrik. Strö över salt och låt stå och salta ur i cirka 30 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i cirka 10 minuter. Häll av och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär zucchini i halvmånar och paprikorna i tärningar.
  4. Vispa ihop olivolja, citronsaft, skal och rosmarin i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Lägg i grönsakerna i marinaden och rör om. Låt stå i ca 30-60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Trä upp alla grönsakerna på grillpinnar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över parmesan och panko. Rosta i ugnen och cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
  7. Pesto
    Lägg vitlöksklyftan och nötter i en stavmixer och mixa ett par sekunder på högsta hastighet. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen. Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta