Rör ihop soja (eller shoyu), fisksås, yuzu, ingefära och saften av en lime till dressingen.
Koka tapioca enligt instruktioner på förpackningen. När det har kokat klart sila bort vattnet och spola av pärlorna med kallt vatten. Lägg upp en skål och häll över lite soja/shoyu. Låt stå en liten stund så att tapiocan suger åt sig och blir smaksatt.
Heta upp oljan till ca 160 grader i en stekpanna, inför fritering av rispapper. Lägg 2 rispapper i kallt vattenbad i 2-3 minuter och fritera sedan rispappret (kan sprätta så var försiktig!). Låt rinna av på hushållspapper. Mixa ett noriblad till ett fint pulver och strö över de friterade rispapperna medan de fortfarande är lite fuktiga.
Skär morötter, blekselleri och gurka i fina tunna strimlor och lägg i vatten med lite citronsaft
Majonnäs
Vispa äggula, dijonsenap och vinäger, häll sakta i olja under vispning till önskad konsistens. Hacka norin fint och häll allt i en hög skål, mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar, lägg på spritspåse och lägg denna kallt.
Servering
Gör ett isbad/kallt vattenbad och lägg i 4 rispappret i 2-3 minuter, lägg lite kallt vatten på en stor skärbräda och lägg ett rispapper därpå. Fyll alla papper med grönsaker och 1-2 tsk dressing. Vik först in sidorna, vik över så det täcker innehållet och drag ihop och rulla till en fin rulle. Lägg upp rullarna på fat och ställ kallt med fuktigt papper ovanpå rullarna.
Innan servering lägg en rulle på varje serveringstallrik, lägg på 2-3 bitar vardera av pilgrimsmussla och lax och garnera sedan med de övriga ingredienserna.